Omgeving

terras

Omgeving

In het oude en gezellige dorp Flayosc zijn alle voorzieningen aanwezig: bakkers, slagers, kruideniers, restaurants, terrasjes, artsen en de VVV. De middelgrote stad Draguignan ligt op 6 km en heeft een mooi oud centrum met winkels, restaurants. musea en dagelijkse markt. In het nieuwe centrum bevinden zich grote supermarkten en overige voorzieningen.


De omgeving biedt veel kleinere, rustige wegen en paden om te wandelen. Voor tochten met fiets of auto biedt de streek een reeks mooie en bijzondere stadjes (Tourtour, Cotignac, Villecroze, Bargemon Les Arcs, Le Thoronet, Entrecasteau, Lorgues, Salernes, Aups etc.).


In de directe nabijheid bevinden zich grote beschermde natuurgebieden waar prachtige uitgebreide wandeltochten te maken zijn. In het noorden mag u het grote natuurgebied rond ´Lac de Ste.Croix´ en de ´Gorges du Verdon´ met zijn ´Grand Canyon´ niet missen!


Naast de lokale bezienswaardigheden en de natuurgebieden liggen o.a. ook Fréjus, St.Tropez, Ste.Maxime, St.Raphaël, Cannes, Antibes, Nice en Monaco binnen bereik.